KA tog hem priset i kategorin ”Bästa avslöjande” för artikeln ”Slavliknande villkor på hemtjänstföretag”. Det är KA:s reporter Mira Hjort som tillsammans med Arbetets reporter Karl Martinsson avslöjat fusk och slavliknande arbetsvillkor på företaget Enklare Vardag.

– Det är så klart väldigt roligt att vi vann. Enklare Vardag tjänade mycket pengar på att lura kommunerna på skattepengar och utnyttja människor i utsatta situationer, jag är väldigt glad att vi lyckades avslöja det och att det nu belönas, säger Mira Hjort.

KA var också nominerad i samma kategori för artikeln ”Sparomsorgen”.  Där avslöjade Mira Hjort och Mats Gustafsson Hedenström att sex av tio kommuner förra året sparade på den nämnd som är ansvarig för äldreomsorgen.

Nominerat till Bästa avslöjande var även ”Svartjobbsfabriken” av Johan Fyrk i Byggnadsarbetaren.

Juryn består av: Joel Dahlberg, Svenska Dagbladet; Marja Grill, Sveriges Television och Per Hermanrud, TV4.