Det har kommit mycket kritik mot hur äldreomsorgen i Luleå kommun sköts. För ett år sedan startades Äldrevårdsupproret som en protest mot dåliga arbetsvillkor. Kort senare kom nyheten att kommunen måste spara runt 370 miljoner. Under sommaren kom Arbetsmiljöverket med krav på att åtgärda flera brister i hemtjänsten.

Nu uppger anställda i äldreomsorgen att de inte får semester beviljad trots att de ansökt långt i förväg, vilket Norrbottens-Kuriren skrivit om.

– Medlemmar ringer och gråter, säger att de fyller 50 år om ett halvår men får inte ledigt för att en annan person inom arbetsgruppen redan har semester då, säger Henrik Alqvist, ordförande för Kommunal i Luleå, till Kuriren.

Kommunal har suttit i förhandlingar om flera medlemmar, men det har inte hjälpt. De semestrar som inte beviljas handlar om ledigheter höst, vinter och vår.

– Vi har tyvärr inte lagstöd för resten av året. Luleå kommun har en extremt dålig personalpolitik, på grund av att det är så slimmad verksamhet, säger Henrik Alqvist till Kuriren.

Det finns också kritik mot planeringsverktyget Time Care. I systemet finns en lista på flera hundra namn på vikarier, men när någon sjukskrivs med kort varsel så meddelar Time Care att det inte finns några vikarier.

Resultatet blir att de anställda själva får ringa runt och ordna en vikarie.

– Personalen beordrar in kollegor på kvalificerad övertid. Och folk tar ju sitt ansvar och kommer in, eftersom de inte vill att kollegorna ska må dåligt. 

Henrik Alqvist säger till Norrbottens-Kuriren att medlemmar lämnar Kommunal på grund av missnöje.

– De tycker att vi ändå inte kan göra något för dem, säger han.