”Jag tycker inte alls om att jobba på julen, eftersom det är min favorithögtid. Det blir extra tråkigt när man som jag har småbarn hemma och missar dagen tillsammans med dem. Men jag har ju ett jobb där någon måste jobba på julen, så det är bara att bita ihop och göra det bästa av det.

Emelie Ullberg och Karin Olstorpe.

”Vi försöker boosta tjejerna”

Nyheter

Vi brukar försöka mysa till det på brandstationen och laga lite god mat tillsammans och umgås. Om det inte är något larm så ser vi på ’Kalle Anka’ ihop. På julafton åker vi bara på larm och prioriterar bort vardagssysslor som att tvätta brandslang. De uppgifterna gör vi undan innan julafton. Så det är egentligen helt okej att vara på jobbet på julafton, men det är tråkigt att missa dagen med barnen.

Något som kan förbättras för oss som arbetar på julen är ersättningen. I det här yrket har vi mycket obekväma arbetstider året om. Om vi skulle få bättre betalt skulle det inte svida riktigt lika mycket att jobba på högtiderna. Det skulle bli lite plåster på såren.”