”Jag går till jobbet med lätta steg varje dag. Barnen är de bästa matgästerna, de är alltid ärliga när de pratar om maten. Och när de tycker att min mat är god får jag en sådan uppskattning.

Jag går ofta ut i matsalen när barnen sitter och äter för att prata mat med dem och för att få höra deras tankar. Jag brukar också låta barnen få vara med i köket, då får de ha på sig små kockrockar och hjälpa till att baka sitt eget bröd.

Jag försöker arbeta pedagogiskt med barnen så mycket jag bara hinner. Och jag ser dem som vilka restauranggäster som helst, de ska ha den bästa maten. Jag lagar inte typisk barnmat, utan vill att de ska utveckla sin matlust och sina smaksinnen och upptäcka nya rätter som de tycker om.

Det är viktigt att maten ser aptitlig ut, för även små barn äter med ögat. Ibland bakar jag bröden som nallar i stället för som vanliga frallor för att göra matstunden mer lekfull.

Jag lägger mycket kärlek i min matlagning och får så mycket tillbaka från både barnen, föräldrarna och mina arbetskolleger. En fredag frågade en femåring vad det skulle bli för mat på måndagen. Det värmer i hjärtat.”