Spelglädje på jobbet På jobbet 5 mars, 2021 Emma Couchér och Åsa Håkansson är omsorgsassistenter i Nybro. En del i jobbet är
Demensvård med tid för eftertanke På jobbet 26 februari, 2021 ”Reflektion är jätteviktig”, säger Janina Himberg, undersköterska på Sätra vård- och omsorgsboende i södra Stockholm. Här är personalens upplevelser lika viktiga att prata om som de boendes.
”Vi har fått stå tillbaka när lönerna sätts” Löner 25 februari, 2021 Brandmän tjänar mer än många andra kommunalare. Nackdelen med det är att de ofta får stå tillbaka i avtalsrörelserna, tycker Göran Sköld.
”Jag är inte bra på att sälja in mig själv” Löner 25 februari, 2021 När Saba Tewolde började som barnskötare 2006 kom hon in på låg lön. Fortfarande ligger hon lägre än många andra på sin förskola.
Så kämpade hon sig till bättre lön Löner 25 februari, 2021 Ansvarsområden och utbildning. Det är undersköterskan Kristina Perssons tips för att få bättre lön.
En ny vardag under pandemin Covid-19 På jobbet 22 februari, 2021 Många kommunalare har fått se sina jobb förändras eller helt stängas i pandemins spår. Vi har mött tre som berättar om ovissheten, längtan tillbaka – och längtan vidare.
”Inget barn är likt ett annat” På jobbet 16 februari, 2021 Efter över 40 år i barnomsorgen har barnskötaren Eva Frenning Olsson fortfarande arbetsglädjen kvar. ”Ingen dag är lik den andra och inget barn är likt ett annat”, säger hon.
Här är delade turer frivilliga På jobbet 3 februari, 2021 Elin Sandberg jobbar delade turer. Johanna Bergman har valt att inte göra det. I Söderhamn är det nämligen frivilligt. Och den som jobbar delad tur får ersättning mellan passen.
De vågar inte tro på ett slut på smittan Covid-19 På jobbet 27 januari, 2021 När pandemin går in på sitt andra år står undersköterskorna Alice Johansson och Helena Karlsson kvar närmast de svårast sjuka på Danderyds sjukhus.
”Våga vara medmänniska” På jobbet 9 december, 2020 På Danderyds sjukhus fungerar undersköterskor som anhörigstödjare.