Stickar du själv?
– Nej, men jag önskar att jag kunde. Det finns så många andra som gör det bättre. Jag ser vad som är vackert. Jag springer mycket på visningar . Det har blivit en trend hos gemene man. Man kan vara på tunnelbanan eller på landet och skapa själv och det kostar inte så mycket pengar.
Håller sticktrenden i sig, tror du?
– Ja, det tror jag. Det började lite med stickkonst. Jag tror det hänger mycket ihop med att vi vill ha mer ekologiska varor och tänker på miljön. Ta till exempel debatten om merinoull. Konsu-menter kräver att få veta var produkterna kommer ifrån. Det blir ett helhetstänk.
Kommer vi se mycket stickade sommarkläder?
– Inte så mycket, men där-emot till hösten kommer vi att få se makalösa plagg. Sommaren är av naturliga skäl lågsäsong för stickat.
Vilka färger är det som gäller i sommar?
– Sommaren är en färgkavalkad för den som törs. Om du tänker dig en kritask så är det dylika färger vi kommer se. Till exempel gräsgrönt och gult samt hela färgskalan av blått. Neon­färger och 80-tal är på väg bort. Nu är det mer 30- och 40-tal som gäller med inslag av 70-tal, mixat med khaki och vitt som hör sommaren till.
Förut var det inne att sticka handledsvärmare, vad tror du blir nästkommande sticktrend?
–Jag tror att vi kommer sticka allting: sjalar, tröjor typiska höstkläder helt enkelt.