Får du inte heller nog av kostymdraman? I så fall borde du ge den turkiska seriesuccén ”The Club”, som nu är aktuell med en andra säsong på Netflix, ett försök. 

För den som inte har hört talas om serien tar vi det från början. Berättelsen tar avstamp i 1950-talets Istanbul, då Matilda, en kvinna som har suttit fängslad i 17 år, tar upp jakten på sin försvunna dotter. När hon väl hittar sin dotter (Raşel) börjar en ny era i deras liv. 

Skildring av olika samhällsklasser

Det är en berättelse som till stor del utspelar sig på en lokal klubb, där flera andra karaktärer också lever sina liv, tillsammans med Matilda, som gör allt för att vinna sin dotters förtroende. 

Netflixserien ger en intressant inblick i 1950-talets turkiska samhälle. Bland annat får vi följa karaktärer från olika samhällsskikt och hur de kämpar för att ta sig framåt, såsom sångaren Selim, taxiföraren Ismet eller varför inte vår huvudkaraktär Matilda, som får ett jobb som tvätterska. 

Mamma och dotter i fokus

Alla karaktärer har sin egen berättelse, men i slutändan är det den sköra relationen mellan Matilda och hennes dotter som är i fokus. Det är uppfriskande att se en dramaserie som låter en förälders kärlek till sitt barn ta så mycket utrymme.

Visst händer det att serien blir lite väl melodramatisk ibland, ungefär på samma sätt som SVT-succén ”Vår tid är nu”, men ärligt talat gör det inget. De vackra miljöscenerna, de autentiska kostymerna och den turkiska musiken väger upp för det.