Att en undersköterska ensam nattetid skulle ha ansvar för 25 planerade besök och 300 larmkunder väckte stora protester och samlade drygt 2200 namnunderskrifter. I augusti beslutade omsorgsnämnden att en ny risk- och konsekvensanalys ska göras innan ett nytt beslut tas.

Kommunal har nu träffat arbetsgivaren och fått beskedet att ett nytt beslut ska tas i januari. Innan dess ska en risk- och konsekvensanalys göras.

– De ska vara två nu, ända till slutet av januari. Vi följer den här frågan stenhårt, säger Petra Sundbladh.

Men ovissheten om vad som kommer att hända gör att oron i nattpatrullen finns kvar.

– Det går ju att bära en oro ett tag, men inte hur länge som helst, säger Petra Sundbladh.

Man kan ju tycka som facklig organisation att politikerna måste ställa frågorna innan beslutet togs. Det har inte politikerna i Sotenäs kommun gjort.

Petra Sundbladh, Kommunal

Hon är kritisk till omsorgsnämnden.

– Jag tycker att det är tråkigt att de inte fattar ett riktigt beslut, säger Petra Sundbladh.

Risk- och konsekvensanalysen skulle ha gjorts innan beslutet fattades första gången, anser hon och hoppas att politikerna kan inse att de gjort fel och därför drar tillbaka det.

– Man kan ju tycka som facklig organisation att politikerna måste ställa frågorna innan beslutet togs. Det har inte politikerna i Sotenäs kommun gjort, säger Petra Sundbladh.

Två ledamöter i omsorgsnämnden har också åkt med nattpatrullen.

– De fick ju svart på vitt. Man kan inte bara vara en person, man har fullt upp redan i dag. Det var inte den värsta natten, säger Petra Sundbladh.

Kommunal hoppas nu att omsorgsnämnden river upp beslutet och bemannar efter behov.