Vårdföretagarna och Kommunal sa båda ja till medlarnas bud.

– Det hade varit illa med en konflikt i detta läge med en pandemi. Vi sa ja för att undvika strejk, säger Per Östlund.

Enligt honom ligger avtalet i nivå med märket. Han kan inte säga vad som har förändrats i medlarnas bud jämfört med vad parterna tidigare inte kommit överens om.

– Det är väl inte så mycket som har förändrats. Kommunal tycker nog att de har fått igenom det mesta av sina krav. Det här avtalet fick en annorlunda mix än vad vi hade tänkt oss. Men det handlar ju om att ge och ta i en förhandling.

Vad var det som ni fick av Kommunal?

– Inte så mycket. Men vi fick arbetsfred och det är vi nöjda med.Och vi är nöjda med att avtalet håller sig inom märket trots en satsning på yrkesutbildade. Den har vi aldrig varit emot, säger Per Östlund.