Varför slutar du?

– Det är en stor organisation med 250 anställda och många chefer. Det är en stor anledning till att jag slutar. Jag är skyddsombud och facklig företrädare. Det är till mig alla kommer och frågar om vad som är rätt och fel. Men cheferna har ofta lite kunskap. Så jag har fått kliva upp i hierarkin för att lag och avtal ska följas. Med corona blev det mycket mer incidenter och det här blev mycket tydligare. Jag vill göra det bättre för kollegorna tillsammans med ledningen. Jag är så trött på att arbeta i motvind. Då är det bättre att sluta än att bli en bitter och tjurig tant.

Undersköterska (genrebild).

Under­sköterskor säger upp sig

Nyheter

Vad ska du göra nu?

– Jag går till barnoperation på Astrid Lindgrens barnsjukhus, de har en filial här i Huddinge. Det är en mindre organisation med 30 anställda. Jag tror att det blir lättare att få alla att ro åt samma håll nu. Jag börjar den 5 oktober och jag ser framemot att lära mig nya arbetsuppgifter och arbeta med barn, det är en utmaning och spännande. Jag fyller 60 i år, först tänkte jag att jag var för gammal och skulle vara kvar. Men så dök tjänsten upp och jag sökte den.

Får du högre lön?

– Nej, policyn är att när man flyttar inom Karolinska universitetssjukhuset så får man inte det. Det får man däremot om man byter till Södertälje sjukhus eller något annat sjukhus. Men det är inget jag vill. Jag bor nära sjukhuset här och kan promenera hit på 25 minuter och cykla hit på tio. Det har jag uppskattat det den här våren med covid. Förut arbetade jag på Sabbatsberg inne i stan, ibland stod kollektivtrafiken helt still, då kom man inte hem.