Den semesterveckan som hon skulle ha haft i maj drogs in. Då tröstade hon sig med att det skulle bli fyra veckors sammanhållen semester i sommar.
– Jag behöver verkligen vila. Det är så tufft. Masken trycker överallt, jag spänner mig och har fått ont i ryggen, säger Carina Andersson.
Hon berättar att flera av kollegorna fått ont i nacken av masken som väger drygt ett halvt kilo. Undersköterskorna är den yrkesgrupp som har på sig maskerna längst tid eftersom de är inne hos patienterna större delen av arbetsdagen. Masken är inte bara tung, den är varm också.
Men det är också ovissheten som gör det tufft.
– Det är en stress och en oro över att inte ha ett slutdatum för hur länge det här ska hålla på, säger Carina Andersson.
Nu är hon inne på den fjärde månaden med covid-patienter och det har varit krävande med nya kollegor och stort ansvar för patienterna.
Många kollegor har börjat gå på semester och även om vårdplatserna är något färre är hon rädd för att bli inbeordrad på extrapass.
Semester har hon först vecka 29.
– Jag vet inte hur jag ska orka. Man får ta en dag i taget, säger Carina Andersson.
Men hon tycker inte att det räcker att den indragna semestern kompenseras med pengar.
– Jag har hört att man få 9 000 kronor, men det är inte intressant. Ledighet är så mycket mer värt för mig, säger Carina Andersson.
De indragna semesterveckorna på centralintensiven och barnintensiven har förklarats med att covid-patienterna inte minskar i antal som förväntat. Många av de svårt sjuka patienter som Carina Andersson och hennes kollegor vårdar är unga eller medelålders som i många fall saknar underliggande sjukdomar. Det gör det uppenbart att covid-19 kan drabba alla.
Flera av kollegorna har reagerat på hur tätt många människor sitter i parkerna eller hur trångt det kan vara i köpcenter.
– Det blir provocerande när man hör hur folk pratar om vad de ska göra, säger Carina Andersson.