Hon och hennes arbetskamrater har fått veta att sysselsättningsgraderna för vårdbiträden riskeras minskas till 75 procent. Arbetsgivaren, det kommun-regionägda vårdbolaget Tiohundra AB, vill göra förändringen sedan Norrtälje ändrat ersättningsmodellen för hemtjänsten.

I går morse var det knäpptyst när hon kom till jobbet.

– Jag kom in sist, eftersom jag pendlar, då sitter alla runt ett bord. Annars brukar det vara tjattrigt, någon som skrattar, det är bra sammanhållning i gruppen. I dag var det knäpptyst, man kunde ta på stämningen.

Hon berättar om att flera är oroade för sin ekonomi och om nedstämdhet.

– Det är många av mina kollegor som blir berörda av det här, som är ensamstående som kanske är närmare pension och håller hårt i sin tjänst. Det här är ett slag i ansiktet för flera av dem. Många är fruktansvärt ledsna, det är hemskt.

Själv har Therese Eklund, 36, arbetat i vården i tjugo år, men först de senaste fyra åren på heltid. Nu riskerar hon alltså att sysselsättningsgraden sänks med 25 procent.

– Gå runt på 75 procent? Jag har fyra barn, min man jobbar i vården som timvikarie. För oss så kommer det här handla om mellan 4 000 och 5 000 kronor mindre i månaden. Jag kanske kommer att få ut 14 000 till 15 000 kronor med ob-tillägg, säger hon.

Det skulle innebära en stor omställning, familjen skulle tvingas välja bort barnens fritidsaktiviteter.

– Mina barn kommer inte kunna få samma saker som alla andra. Det blir utanförskap för alla. Vi är en stor familj. Vi pratar om att byta boende, just nu hyr vi en stor villa. Vi kanske måste trycka ihop oss. Det är livsomställningar som sätter hela vår vardag på kant, det är fruktansvärt.

Eftersom Therese Eklund pendlar fyra mil till jobbet är arbetstiderna avgörande.

– Allt hänger på mitt schema, det kan vara så illa att jag inte kan jobba kvar, att jag inte har råd att pendla.

Samtidig är hon orolig för att uppdelningen av arbetet i service- och omsorgsinsatser ska innebära att arbetstiderna ändas. Och att hon som vårdbiträde då bara ska utföra serviceinsatser som tvätt, städ och inköp som ligger på vardagar. Då riskerar hon att förlora ob-tillägget.

– Jag har ägnat mitt liv åt vården, men om jag inte kan överleva på det, då vet jag inte om jag vill göra det här. Just nu känns det som om jag inte är värd något i det här yrket.

Tillsammans med arbetskamraterna pratar hon om att ta extra jobb, om det är möjligt beror på hur schemat ser ut. De pratar också om att ta extra timmar i hemtjänsten.

Av arbetsgivaren har de fått erbjudande om att utbilda sig till undersköterskor för att då kunna utföra omsorgsinsatser. Men mycket kring det är oklart.

Just nu upplever Therese Eklund att hon inte har något val.

– Jag blir uppsagd på hela min tjänst och sedan erbjuden 75 procent. Vilket betyder att jag är tvungen att ta den här 75:an för att jag inte får gå på a-kassa utan karantän. De tränger in oss i ett hörn.