”Vi har kul på jobbet varje dag och vi umgås även privat. Vi i arbetslaget lyfter varandra och vi har stor frihet att utforma arbetsdagen. Varje dag lagar vi mat till 400 gäster. Vi gör både frukost, lunch och mellanmål. All mat lagas från grunden och det gör att jobbet känns roligt och inspirerande. Vi gillar utmaningar och vill prova nya saker hela tiden. Vi klarar även av att ha svenskproducerad mat.

Varje morgon har vi ett morgonprat där vi ser hur veckan ser ut och arbetar efter det. Vi har tid för planering. Vi har olika stationer i köket som vi byter efter ett rullande schema. Det blir att man gör olika saker varje dag. Ska vi göra köttbullar så kan vi lägga två, tre dagar på det.

Vi sköter också ett Facebook-konto och ett Instagram-konto där vi lägger ut bilder från jobbet. Vi får väldigt mycket uppskattning, både från elever och föräldrar. Det är verkligen ett lyft.

Att längta till jobbet och sina arbetskamrater är en fantastisk känsla. Vi accepterar varandra som vi är och drar fördelar av varandras olika egenskaper. Det hjälper oss att få en bra balans.

Det händer att lärare kommer förbi och sticker in huvudet och säger att vi verkar ha det så kul på jobbet. Det har vi – vi är verkligen ett vi.”

Fotnot: Pamela Marklund, Madeleine Lindqvist och Anna Maria Larsson jobbar i bespisningen på Björnåkersskolan i Burträsk.