En egoistisk fondförvaltare tar motvilligt några timmar ledigt från jobbet på sin dotters födelsedag. De tar tåget till Busan, där flickan ska få träffa sin mamma.

Samtidigt utbryter en zombiekatastrof ut i hela landet.

Passagerarna tvingas slåss mot zombies på tåget, samtidigt som de desperat söker information om det finns någon stad där det är säkert att stanna.

Jag kan förstå varför den här filmen är så hyllad, för den har mycket som är bra: Spänningen i att vara instängd med fienden i ett framrusande tåg. Snygga panikscener med framvällande zombier. Rätt så intressanta karaktärer som man hinner lära känna tillräckligt väl för att det ska hugga till i magen när den ena efter den andra blir zombie.

Ändå grips jag inte av spänningen, actionscener är oftast ganska trista. Kanske är den värd ett högre betyg, men jag kan inte ge mer än en två till en film som får mig att titta på klockan gång på gång.