The Beatles nådde blixtsnabb berömmelse, för att sedan tröttna på det hektiska turnélivet och dra sig tillbaka till studion. Ron Howards dokumentär har fokus på turnéåren. Det är konsertfilmer, skrikande fans, gamla tevebilder och intervjuer med bland andra Paul McCartney och Ringo Starr.

Det är en välgjord film, men den har samma upplägg som andra Beatles-dokumentärer och tillför inte mycket nytt, trots en del aldrig tidigare visat material.

Tajmingen är säkert bra: The Beatles erövrade en ny generation när de 2015 äntligen släppte sin musik på Spotify och andra streamingtjänster. I den gruppen finns det säkert intresse. Och förstås även bland de trogna fansen – de som trots mogen ålder känner impulsen att tjejskrika när Paul och George lutar sig mot den gemensamma mikrofonen och skakar på håret …