Stormrika Marguerite Dumont sjunger gärna opera inför bekantskapskretsen på sitt slott. Ingen vågar berätta för henne att hon sjunger genomfalskt.

När hon bestämmer sig för att ge en offentlig konsert brottas omgivningen med om de ska berätta, och i så fall hur. 

En inbilsk miljonärska som gör bort sig på scen skulle kunna vara komisk – men Marguerite drivs inte av egenkärlek utan av kärlek till musiken. Hennes ansikte lyser så av barnsligt oförfalskad glädje att man blir rörd istället för road.

Filmen är inspirerad av en verklig person, Florence Foster Jenkins. Men Marguerite och Florence har inte så mycket gemensamt, till exempel var Florence amerikanska medan Marguerite är fransyska. Den som vill veta mer om den verkliga Florence Foster Jenkins får vänta till senare i år: Då kommer en film om henne med Meryl Streep i huvudrollen.