Mixad banan, gurka, spenatblad, mynta, pressad apelsin och pressad lime. En härlig smoothie inleder Beas återträff med tre av jobbteamet Fyra bönor på Beas hemmaplan i Sollentuna.
  – Fiberrika kolhydrater och massor med vitaminer, säger hon förnöjt medan Carina, Eva och Maggan sippar på sina drinkar. Kerstin ligger tyvärr däckad av influensa hemma på Lidingö, men rapporterar att hon snart ska vara på fötter och att hon längtar till gymmet.

Ja, samtliga bönor ger järnet. Så till den grad att Eva fick känning av ett knä och Carina behöver träna mer på långsamhet.
  En vink till dagens tema: vila, återhämtning och balans.
  – Det är extremt viktigt att ni får den återhämtning ni behöver, inskärper Bea.
  Men det är inte fysisk ansträngning som är huvudproblemet:
  – Vi går ju alltid på högvarv. Vi jobbar, jäktar och servar andra och kan ständigt nås genom mobiler och datorer. Men våra kroppar är likadana som de människors som levde för 10 000 år sen.
  Med den skillnaden att deras stresshormoner gick i gång vid livsfara, medan våra system är ständigt uppkopplade. Då bör man inte träna hårt om man inte först varvat ned.

Idealet är förstås när träningen blivit en naturlig del av livet.
  – Lär er säga ’jag’ i stället för ’man’, uppmanar Bea.
  – Alla tjejer behöver träna på sina egna gränser. Det är avgörande när man ska förändra sina vanor!
  Bea och bönorna njuter av en picknick med kyckling, quinoa och eldning vid en liten sjö  i Sollentunaskogen.
  När dagen sedan rundats av med ångbastu och bubbelbad i simhallen är bönorna redo för slutspurten i årets Komiform.

Beas tre bästa må bra-tips

• Rör kroppen långsamt 10-15 minuter varje dag. Meditera, töj på dig och fokusera på andningen och dina egna sinnen. Gör detta extremt långsamt. Kanske ska du starta med att bara ligga och andas.
• Gå ut i naturen. Sätt dig vid en sjö, på en äng, i en park. Hitta en plats där du i lugn och ro inte behöver tänka på något annat än dig själv.
• Fysisk kontakt är nödvändig för vårt nervsystem och får dig att må bra. Krama vänner, gå på massage hos terapeut, be din partner massera fötterna. Vem du än har tillgång till behöver du en annans hand som håller om dig ibland.