I undersökningen har mer än 4 000 offentliganställda i Storbritannien fått lämna uppgifter om hur fysiskt aktiva de är. Det visade sig att de som rörde på sig mer än 2,5 timme i veckan hade betydligt lägre nivåer av inflammatoriska markörer i kroppen än de som inte var fysiskt aktiva.
  Sedan tidigare är det känt att höga nivåer av inflammatoriska markörer ökar risken för hjärt-kärlsjukdom.

Forskarna följde deltagarna under tio års tid. Bäst värden hade de som höll igång fysiskt redan vid starten, men även de som började röra på sig under perioden hade lägre nivåer än de som inte rörde på sig alls.
  – Vi borde uppmana människor att bli aktiva, till exempel gå istället för att ta bussen. Du får bättre hälsa av att börja röra på dig oavsett var du befinner dig i livet, säger Mark Hamer, en av forskarna bakom studien, till BBC News.