Undernäring, fallolyckor, onödiga amputationer, illa skötta sår. En läkare, sjuksköterskor och undersköterskor har larmat om den ohållbara situationen på Koppargården. Fortfarande finns det brister, enligt den medicinskt ansvariga sjuksköterskan.
I slutet av augusti fick Carema betala böter på 11,6 miljoner kronor till förvaltningen. Carema hade inte utbildat personalen som företaget lovat.

Nu har även Alliansen kommit fram till att situationen är ohållbar. Koppargården har varit en lång följetong i stadsdelsnämnden i Hässelby-Vällingby. Redan i februari ville oppositionen, det vill säga S, V och MP, att förvaltningen skulle återta Koppargården i kommunal regi, men blev nedröstade.
Sedan DN nyligen avslöjade missförhållandena har situationen blivit akut.
Carema har febrilt försökt vidta en rad åtgärder, träffat anhöriga, boende och personal, för att rädda situationen. Allt står att läsa på deras hemsida.

Men politikernas förtroende för Carema är förlorat, åtminstone i Hässelby – Vällingby. Roger Mogert (S), oppositionsråd i Stockholm, tycker att Caremas hela verksamhet i staden ska granskas.
Hur det går med Koppargården är ännu inte avgjort. Det är kommmunstyrelsen i Stockholm stad, som tar det avgörande beslutet.
Stockholm stad har samtidigt fullt upp med att begära in anbud på kommande äldreboenden som ska drivas i privat regi. Det finns minst 50 mappar om detta i stadshuset.
Det är väldigt sällan Stockholm stad tillåter verksamhet i egen regi. Och det är en lång process att säga upp ett avtal.

Carema är inte ensamt. KA har sedan år 2008 skrivit om missförhållanden på äldreboendet Vintertullen i Stockholm. .
I våras beslöt stadsdelsnämnden på Södermalm att inte förlänga avtalet med Attendo på grund av brister i vården. Avtalet går ut i mars nästa år. Till dess fortsätter Attendo.