För första gången har Emelie flugit alldeles själv, med morgonplanet från Halland.
Nu läppjar hon lättat på en frukostsmoothie på Kommunalarbetarens redaktion på Hagagatan i Stockholm.
Johan å sin sida tog morgontåget från Karlskoga, medan Halima reste från Borås redan i går. Hon passade ju på att övernatta hos sonen Karim, nästan granne med KA.
– Välkomna till en intensiv och lärorik dag. Dags för tester!

En efter en troppar
vinnarna iväg med Bea för invägning och koll av fettprocent, midjemått, syreupptagningsförmåga…Om 12 veckor ska resultaten jämföras med nya siffror. Spännande.
– Ni har ingen kraftig övervikt,  men fettprocenten är för hög och era kroppar i obalans. Kondisen behöver också förbättras, konstaterar Bea.
Inte så förvånande. Den stora gemensamma nämnaren för Emelie, Johan och Halima  är ju att de alltid är så trötta. De klarar inte att få in bra mat och motion i sin stressiga och kravfyllda jobbvardag och då är det för lätt att hemfalla åt sötsaker, läsk och skräpmat.

Hädanefter är det vatten i glaset och inte Cola light, som gäller för Halima.Hädanefter är det vatten i glaset och inte Cola light, som gäller för Halima.

Men snabba kolhydrater
mättar inte utan piggar bara upp för stunden.  Och gör en med tiden både trött och fet.
– Hur ska jag kunna lägga av med Cola light, undrar Halima oroligt och Bea tipsar om att hon kan ersätta drycken med smaksatt mineralvatten.
– Även om det inte finns några kalorier i Cola light triggar sötningsmedel sötsuget. Nej, ni ska lära er äta så naturligt som möjligt (se artikeln till höger). Då slipper ni  ‘dipparna’  och får varaktig energi. Medan kilona trillar av som bonus.

Magmuskler utmanas under vinnarnas första lektion med sit ups på boll.Magmuskler utmanas under vinnarnas första lektion med sit ups på boll.

Våra vinnare får en god lunch med sushi och kyckling på thaistället runt hörnet innan Bea fortsätter lägga upp riktlinjerna:
– Det finns ingen regelbok och inga genvägar för er. Men håller ni intentionen med mål och drömmar i fokus kommer ni att lyckas. Kom också ihåg att avslappning är viktigare än ni tror.  Liksom långsamma rörelser, som kopplar ihop kroppen med knoppen. Nu blir det er egen utmaning att själva hitta tiden för rutinerna, som gör att ni kommer i form!

Dagens stora eldprov väntar strax i Kommunals motionsavdelning, en halvtimmes spinning i bitvis mördande tempo. Halima har fördel, som provat den här intensiva träningsformen förr,  medan svetten lackar på Emelie och Johan.
Sedan återstår bara utprovningen av individuella jogging- och walkingskor innan dagen är slut och vinnarna återvänder till respektive hemort.
– Vi ses igen mellan hägg och syren. Nu ger vi järnet!

VINNARE 1: EMELIE ANDERSSON

Emelie Andersson, Kom i Form-vinnare 2011.Ålder: 22 år
Längd: 163 centimeter
Vikt: 69,9 kilo
Bor: Falkenberg
Yrke: Undersköterska
Familj: Sambon Peter

Det här är min vardag:
Jag jobbar 80 procent på ett demensboende, börjar klockan sju och slutar 14.00 eller 16.00. Ibland jobbar jag kväll.
Jag kör till jobbet och tar en knäckebröds-skiva och ett glas juice till frukost vid nio-tiden.
Lunchen tre timmar senare brukar bestå av Varma koppen på pulver. På eftermiddagen blir det efterrätt till fikat, nån smarrig kaka till exempel.
När jag kommer hem bakar jag ofta en kladdkaka eller gör egen glass...Godis och choklad slinker också gärna ned. Plus chips.
Visst äter jag och sambon en "riktig" middag ibland, på fisk eller kött. Men om kvällarna ligger jag bara i soffan för att jag är så trött.
När jag jobbar kväll blir det ingen middag alls, men jag småäter hela tiden och är ständigt sötsugen. Jag får inte i mig mycket vätska och jag rör mig minimalt.

Jag vill ha hjälp med...
...att få i gång mig själv. Jag har börjat träna flera gånger, men det rinner bara ut i sanden. Gymkortet jag skaffade har jag knappt använt.  Jag behöver bli pushad till att få bukt med sötsuget, börja äta rätt, få i mig vätska och bli av med min ständiga huvudvärk. Jag är bara 22 år och har egentligen all tid i världen att göra något åt vanorna. Jag har inga småbarn till exempel. Men jag orkar bara kolla på TV.

Mitt mål:
Jag är på rätt spår vad gäller mat och motion. Jag är inte längre trött och jag njuter av livet. Jag  känner mig bekväm i min egen kropp!

VINNARE 2: JOHAN KARLSSON

Johan Karlsson, Kom i Form-vinnare 2011.Ålder: 30 år
Längd: 196 centimeter
Vikt: 138,5  kilo
Bor: Karlskoga
Gör: Elevassistent och förtroendevald
Familj: Sambon Cecilia. Sönerna Viggo, 5 och Theo, 1

Det här är min vardag:
Jag jobbar som elevassistent och förtroendevald på sektionen med arbetsmiljö-  och försäkringsfrågor. Just nu är det facket på heltid med möten, kurser och utskottsarbete.
Jag brukar försova mig om morgnarna, så jag äter ingen frukost utan stressar i iväg. I bil, så klart. På jobbet dricker jag mycket kaffe och det blir ofta en pizza till lunch.
Jag har sjukt dåliga matvanor, tränar ingenting och stressar, som sagt. Ibland äter jag inget på hela dagen, men vräker i mig när jag kommer hem. Orkar knappt leka med barnen och under helgen blir det massor av godis. Känner mig ibland som 70 år i stället för 30.
Förr spelade jag fotboll, men för tre år sen vred jag sönder korsbandet under träning. Efter operation och rehabilitering gick jag upp 30 kilo. Jag har jojobantat med pulver och Viktväktare, men vad jag behöver är en ny livsstil.

Jag vill ha hjälp med...
...att kunna tycka om mig själv igen. Jag behöver någon som ställer krav på mig, peppar mig och hjälper mig till en förändring. Jag vill veta hur, när och vad jag ska äta och hitta en passande träningsform.

Mitt mål:
Jag har fått ordning på kroppen och vanorna och blivit en sund och pigg man, som orkar leka med barnen och sköta om hem och sambo. Jag känner mig glad, nöjd och stolt över mig själv.

VINNARE 3: HALIMA ANDERSSON

Halima Andersson, Kom i Form-vinnare 2011.Ålder: 44 år
Längd: 157 centimeter
Vikt: 71,4 kilo
Bor: Borås
Gör: Bussförare i Borås Lokaltrafik
Familj: Sambon Peter. Sonen Karim, 20 och bonusdottern Johanna, sju.

Det här är min vardag:

Jag är i tjänst från 04.30 till 14.00 och stressar mycket, måste ju hålla tidtabellen. Jag har ingen aptit tidigt på morgonen, så det blir ingen frukost. Tyvärr hoppar jag även över lunchen eftersom jag somnar direkt efter jobbet för att jag är så trött.
En dag i veckan har jag delad tur och då går jag hem och äter under den långa pausen i mitten av passet.
Faktiskt både kan och älskar jag att laga mat och gör gärna något med fisk eller kyckling till middag. Men jag är också beroende av Cola light och dricker upp till två liter om dagen av den varan. Eftersom jag sitter så mycket stilla på jobbet försöker jag i alla fall träna ett par gånger i veckan, spinning och zumba.

Jag vill ha hjälp med...

...att få in rätt mat i rätt mängd på rätt tider under dagen, trots ett tufft schema med korta raster. Jag vill också  få upp kondisen. Jag är ju jättetrött när jag jobbar, vilket faktiskt kan innebära en trafikfara.
År 2004 körde jag på en cyklande flicka. Det var inte mitt fel och flickan klarade sig. Men det tog mig hårt. Jag var borta från jobbet i sex år och blev till och med förtidspensionär. Men jag lyckades komma tillbaka på heltid för två år sen och vill nu förebygga att något liknande händer igen.

Mitt mål:
Jag har gått ned 10 kilo och känner mig pigg, glad, lätt och stolt. Och överlycklig. Jag är en vacker brud när jag gifter mig i höst, varpå Peter och jag bestiger Kilimanjaro på bröllopsresan. Jag anmäler mig till Kretsloppet i Borås och orkar genomföra det!