SVAR: Nej! Dina privata relationer får absolut inte anges som grund för om du ska anställas eller inte. Undantag är så klart egen olaglig verksamhet eller missbruk, men så ligger det ju inte till i ditt fall. Det var absolut fel av din chef att ta uppgifter om dig på nätet och sedan använda dessa emot dig. Hon har helt enkelt inte med ditt privatliv att göra! Men här ser man vådan av att vad som helst i form av skvaller och förtal helt anonymt kan spridas till kännedom för vem som helst på nätet. Tala med ditt fackliga ombud om det som hänt, så att han/hon kan ta ett samtal med chefen om saken. Nu är det tyvärr så, som du säkert redan vet, att ­arbetsgiv­are inte har någon skyldighet att fastanställa vikarierande personal. Särskilt inte om dom saknar den utbildning som krävs. MEN om du har jobbat i minst 12 månader inom en treårsperiod för samma arbetsgivare kan du ha företrädesrätt när en tjänst blir ledigförklarad. Det kan ditt fack också hjälpa dig med.