Belugalins- och gulbetsragu med kyckling:
4 portioner

Det här behöver du:
2 dl belugalinser
6 dl vatten
400 g gulbetor
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
30 g färsk dragon
1 liter hönsbuljong
100 g smör
400 g kycklingfiléer
Salt och peppar

Så gör du:
Koka linserna mjuka och häll av vattnet.
Skala gulbetorna och skär dem i mindre bitar.
Finhacka lökarna. Koka gulbetorna mjuka tillsammans med löken och hackad dragon i hönsbuljongen.
Häll av hälften av vätskan, vänd ner smöret och smaka av med salt och peppar. Lägg till sist i linserna. Stek kycklingen, salta och peppra, och servera den till lins- och gulbetsragun.
Tips! Gulbetor kan bytas ut mot valfria rotfrukter.

Receptet är hämtat från Bönor, linser och rara små ärtor av Roland Persson, Ica bokförlag.