Jag tänkte jobba lite ideellt med LMCK’s hemsida. Jag är webbmaster och medlemsansvarig för Lidköpings MC-klubb, och på vår hemsida www.lmck.nu lägger vi ut allmän info, bilder och resultat från tävlingar och sådant.
Jag funderade på vad jag skulle blogga om idag, både här och på min egen blogg www.tinas-blogg.blogspot.com.
Som sagt blev det inte som jag tänkt…

Jag har haft lite problem med mitt avlopp i min lägenhet. Jag har bara bott här sen i maj, men det har varit lite besvärligt emellanåt med att vattnet runnit ner långsamt i handfaten, både i köket och på båda toaletterna, det större badrummet och det mindre duschrummet.
Eftersom jag är lite av en jag-kan-själv har jag till och från försökt med vaskproppsrensare och kaustiksoda, dock utan resultat.
Problemet har inte varit så stort så jag har inte lagt ner nåt större engagemang på det.

I somras blev det väldigt trögt med vattnet i duschen. Det var bara att dra på sej gummihandskar och rensa i avloppet, och efteråt kunde jag stolt konstatera att det blev ett bra resultat!

För ett par veckor sen märkte jag tendenser till att rinna långsamt igen. Gummihandskar på, och denna gång tog jag både avloppen i duschen och badkaret. Dessvärre var det rent så långt jag kom åt, så det har varit lite si och så efter det ändå, eftersom problemet uppenbarligen satt längre ner.

Det funkade hyfsat fram till för ett par dagar sen, när det började stoppa upp ordentligt igen.
Och så igår kväll… Det rann långsamt i duschen och även i toan, så nu var ju läget lite annorlunda. Stopp i toan är ju inte så trevligt…
Jag bestämde att under morgondagen kontakta min hyresvärd.

Jag vaknade till i morse strax före halv åtta. Jag insåg att min dotter Angelica som skulle börja skolan klockan åtta fortfarande sov. Jag for upp som ett jehu, slet upp hennes dörr och säjer att klockan är halv åtta, du har försovit dej!
Hon påpekar sömnigt, och ganska irriterat att klockan är halv SJU!
(Jag sa ju igår att det kunde bli lite rörigt…)

Jag gick och la mej igen. Jag ligger vaken och lyssnar på ljuden i huset.
Angelicas väckarklocka ringer. Hon grejar i badrummet. Christoffer är i köket. Grannen ovanför vaknar vid halv åtta. Hans lägenhet är exakt som min, så jag hör honom i duschrummet. Jag har mitt sovrum vägg-i-vägg mot duschen så jag hör när han spolar.
Det bubblar till väldigt i min toalett efteråt.
Det låter ungefär som allt han spolar ner kommer upp i min toalett… Jag bestämmer mig för att inte titta in där än…

Morten går upp vid åtta. Han konstaterar att när han spolar kommer det upp vatten i duschen.
Det är definitivt dags att ringa hyresvärden…

Ja vad ska man säja… Jag har haft kvartersvärden här som inte lyckade lösa det. Han fick ringa slamsugarna. Dom har hållit på i flera timmar nu. Inget verkar funka. Nånstans är det tvärstopp.
Just nu hör jag killarna klia sej i huvet och undra vad i all sin dar de ska göra nu…

Jag kanske stoppar upp lågkonjunkturen lite nu!?! Jag ger slamsugargrabbarna en massa jobb, och jag hade tänkt äta middag idag också, men ställa sej och laga mat när det är stopp i avloppet och luktar därefter kändes inte så fräscht.
Ikväll få det nog bli en pizza, och då gynnas ju pizzerian på mitt avlopps-stopp också! Man får se det positivt..!