Två stödkonserter kommer att anordnas i Göteborg och Stockholm. I Göteborg den 25 november uppträder bland andra Nationalteatern på Sticky Fingers. I Stockholm den 27 november spelar bland andra Anna Järvinen och Robyn på Debaser Medis.
– Min medverkan kan nog inte göra så mycket mer än att fylla festivallokalen med ljud och tid, kanske toner som någon tycker om och som förhoppningsvis får ytterligare någon med möjlighet att påverka att tänka över problemet och kanske agera, skriver Anna Järvinen.

Över 100 artister har också skrivit under ett upprop för att visa att de stödjer initiativet. Förutom Anna Järvinen och övriga artister på festivalen har till exempel Markus Krunegård och Nina Persson undertecknat uppropet. Arrangörer till festivalen är medlemmar i Humanistiska föreningen, International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA) samt stiftelsen Rosengrenska.

Svensk lagstiftning ger enbart tillgång till "omedelbar vård" för papperslösa, vilket i praktiken oftast innebär akutvård vid någon akutmottagning på ett sjukhus.

Källa: Läkare utan gränser.