– Det är bra att man gör något. Det behövs. Jag hoppas att någon lyssnar på det här. Regeringen gör det de har gått till val på. Den nya sjukförsäkringen till exempel är en katastrof, säger hon.

Demonstrationen gick under rubriken Stoppa angreppet på löntagarna. LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin höll tal och riktade skarp kritik mot statsministern.
– Fredrik Reinfeldt är ansvarig för människors oro över sin ekonomi. Det enda han har att säga är ”jag är lyhörd”. Din lyhördhet betalar inga räkningar, sa hon.
Vidare krävde hon att Fredrik Reinfeldt måste stå upp för den svenska modellen även i EU och försvara de svenska kollektivavtalen. Hon krävde också att lagstiftningen ska ändras så att svenska kollektivavtal ska gälla och fackliga fri- och rättigheter försvaras.

Wanja Lundby-Wedin på Mynttorget
LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin gick hårt åt regeringens politik när hon talade till demonstranterna.

Ord och inga visor alltså. Visorna stod duon Svensk Pop för, vilka uppträdde vid demonstrationen. Ståuppkomikern Ann Westin talade bland annat om sitt pensionssparande, som hon misstagit för en ny portkod. Harri Taliga, ordförande i Estlands fackliga centralorganisation uttalade sitt stöd till LO:s kamp.

Svensk Pop spelade på Mynttorget
Popgruppen Svensk Pop underhöll mellan talarna.

Kommunalaren Mia Axelsson tycker att Wanja Lundby-Wedin höll ett bra tal. Hon stödjer också förslaget om en lagstiftning för att garantera att svenska kollektivavtal ska gälla i Sverige.
– Det är klart att det blir jättesvårt att driva genom. Men vi backar upp det helt och hållet, säger Mia Axelsson.
Trots den dystra situationen finns det hopp. Mia Axelsson tycker att hon märker av ett visst ökat engagemang bland medlemmarna.
– Det har vänt vad det gäller medlemstappet, så vi minskar inte längre. Nu pratas det också politik bland vanliga medlemmar. Det gjorde det inte tidigare, säger hon.

Mona Sahlin på Mynttorget
Socialdemokraternas ordförande Mona Sahlin var en av åhörarna.