I höstas tog Riksbyggen över fastighetsskötseln från Vilhelmina kommun och lade ut städningen på det privata ISS Facility Service. ISS tog inte över personalen utan utannonserade jobben. Av de 31 kommunala lokalvårdarna inom kommunen var det bara åtta fast anställda som fick fortsätta hos ISS, detta med lägre löner och något sänkt arbetstid.

För att åtminstone få 15 000 kronor i lön fick lokalvårdarna styrka att de hade ett års branschvana. Tidigare tjänade de som arbetade heltid 17 710, vilket innebär en lönesänkning på över 2 700 kronor i månaden. Dessutom har lokalvårdarna provanställts i sex månader.

Kommunal kräver ett skadestånd på 1 miljon kronor för brott mot kollektivavtalet. Vidare att lokalvårdarna ska få mellanskillnaden mellan vad de tjänar nu och vad de tjänade tidigare, samt även skadestånd.

Kommunalarbetaren försökte kontakta en städare hos ISS, men fick beskedet att media ska hänvisas till arbetsledningen. Lokalvårdarna har varit tvungna att skriva på ett papper om tystnadsplikt, avseende förhållanden som kan skada arbetsgivaren.

Lokalvårdarna får inte prata om företaget. Om de bryter mot tystnadsplikten, kan de förlora jobbet, ja, det kan till och med bli straff i form av fängelse, böter eller skadestånd.

Per Holmström, ombudsman på Kommunals huvudkontor, säger att det som står i papperet angående tystnadsplikten är formulerat så att de anställda inte vågar säga ett knyst.

– Det här är ju att lägga locket på. Detta är tvärtemot allt vad vi kämpat för vad gäller yttrandefrihet.

Sven-Olof Ekström, personalspecialist på ISS huvudkontor, säger att detta är något som gjorts upp lokalt men tystnadsplikten gäller information om företaget ISS och kundernas verksamhet.

– Ställer en journalist en fråga till personalen om de är nöjda med ISS som arbetsgivare är det upp till dem om de vill svara. Vi hindrar inte våra anställda att tala med pressen. Men vi föredrar naturligtvis att eventuella missförhållanden först och främst klaras upp internt, säger han.