— Jag trivs med jobbet och såg fram emot att kombitjänsterna skulle ha permanentas. Men Räddningstjänstens organisation ska ses över och man fattar inte beslut förrän det är klart, säger han.

Tjänsterna kom till för att kunna hålla beredskapen på räddningsstationen i Svanesund och samtidigt lösa problem med rekryteringen av korttidsvikarier till omsorgen. Dessutom ville man få in fler män i vården. Under förlängningen ska rutinerna för beställning och utnyttjande av personalen ses över.

— Jag tycker att det fungerar bra nu. I början var det lite rörigt och det blev en del spilltid när vi inte var uppbokade.

Men enligt Mattias Andersson har det blivit mycket bättre sedan man i höstas förlängde tiden för hur långt i förväg omsorgen kan boka honom och hans kollegor.

Vård- och omsorgschefen Monica Sörensson tycker att systemet i stort fungerar väldigt bra, men att det finns fortfarande problem med obokad tid. Mycket beroende på att brandmännen har heltid, men ofta vikarierar för deltider.

— Vi tittar på alla möjliga vägar för att lösa detta, så att vi får ekonomi i projektet. Killarna har stor del i att det går bättre. De är jätteflexibla.

Både Mattias Andersson och Monica Sörensson hoppas att kombinationstjänsterna blir permanenta.

— I annat fall hade vi redan lagt ner projektet, säger Monica Sörensson.