– Vi måste kommaikapp manligt dominerade yrken. Det var dags att satsa på kvinnors löner, säger Åsa Nordlander, kongressombud från avdelning Värmland.

– Det handlar om att ändra värderingar, bilda opinion och påverka politiker. Och om det här ska lyckas måste vi få med oss hela LO.

Kommunals kvinnolönesatsning går ut på att höja kvinnors löner på hela arbetsmarknaden.
Kvinnors löner har halkat efter och ligger fortfarande på drygt 80 procent av männens.

Siffran har inte förändrats sedan 1980-talets början. Det är utgångspunkten för satsningen.

Likaså att Kommunal ensam inte kan klara av en löneutjämning, utan det är nödvändigt att få både de andra LO -förbunden och övriga arbetsmarknaden med sig.

Även Jämo Claes Borgström gav sitt stöd för en satsning på hela arbetsmarknaden när han talade på Kommunal kongress på onsdagen. Han påpekade att löneskillnaderna beror på att arbete lönesätts utifrån kön och att löneskillnader mellan män och kvinnor finns på alla nivåer och i alla branscher.

– Därför behövs en satsning på hela arbetsmarknaden för att jämna ut kvinnors och mäns löner, sade Claes Borgström.

En kartläggning som Kommunalarbetaren har gjort i nummer 10-2004 visade att stödet till Kommunals förslag om en kvinnolönesatsning var litet bland de övriga LO-förbunden.

När det nu finns ett kongressbeslut på att satsa på kvinnors löner återstår det för Kommunal att få med hela LO.

Kongressombudet Åke Hagström, från avdelningen i Stockholm, anser det är det viktig nu att jobba aktivt inom LO för att satsningen ska vara verkningsfull.

– Jag är övertygad om att vi måste jobba inom LO och få med oss Handels som har många kvinnliga medlemmar. Långsiktigt måste vi satsa på en arbetsmarknad som inte är så könssegregerad, säger Åke Hagström.

Per Hägglund, ombud från Sörmland, berättar att frågan om kvinnolönesatsningen har varit uppe på diskussion i distriktstyrelsen i LO-Sörmland.

– Kvinnors låga löner handlar om hur man värderar kvinnor överhuvudtaget. Man måste satsa pengar till de kvinnodominerade förbunden som Kommunal, Handels och Hotell och Restaurang. Vi har diskuterat frågan i LO-Sörmlands styrelse och jag tror inte att det blir svårt att ta med sig dem.

Kongressombudet Camilla Andersson, från avdelningen i Örebro, berättar att det för henne är självklart med särskild satsning på kvinnors löner.

– Vi måste tala öppet och mycket om hur dåligt vi tjänar. Och vi måste tala om att det är en fråga om jämställdhet.