Det är positivt att ni vill göra något åt problemet. Men fast ni pratat med högste chefen har det inte hänt något. Om er arbetsledare beter sig otrevligt mot brukarnas föräldrar, borde högste chefen verkligen ha reagerat. Man blir faktiskt ledsen över denna brist på ansvar.

Frågan är om ni gick till arbetsledarens överordnade utan att ha pratat med henne själv först? Det är alltid bäst att först ta upp problem med den det berör. Då undviker man en hel del förargelse.

Jag föreslår att ni sätter er och lugnt berättar för er arbetsledare hur ni upplever situationen. Om detta är svårt, ta facket till hjälp. Ni är förmodligen knutna till någon företagshälsovård. Där finns också möjligheter och facket kan hjälpa er med kontakten. Ni har ju ett arbetsmiljöproblem och det bör inte fortgå som hittills.

Kanske är inte bara er arbetsledare problemet. Hennes egen chef gör ju heller inget. Om situationen inte blir bättre är nästa steg att informera chefen för kommunen. Men gör först ett försök direkt med er arbetsledare.