Ditt fackombud har rätt! Att strida för ett skadestånd är meningslöst så här långt efter. Du kan ha haft fel eller rätt, men ingen kan utreda det idag. Arbetsplatsen finns inte kvar och inte heller din gamla chef.

Det är inte heller troligt att din ryggsjukdom kan kopplas till den beskrivna situationen på jobbet, om du inte till exempel har jobbat med tunga lyft eller liknande och har läkarintyg som styrker trolig arbetsskada.
Anmälda arbetsskador utreds emellertid inte av försäkringskassan, förrän anmälaren inte längre kan jobba. Du kan inte få skadestånd bara för att du anser att du fått en arbetsskada.

Du nämner att du inte fått arbetsuppgifter som passar till din utbildning och blivit kränkt över det.

Arbetsgivaren har rätt att bestämma vad du ska arbeta med, om du inte har ett anställningsavtal som i detalj beskriver vad du ska göra. Att du varit missnöjd med din lön eller att din chef sagt något olämpligt vid ett enstaka tillfälle, är inte kränkande särbehandling. Dina utsikter att få skadestånd är med andra ord obefintliga.

Du vill behålla ditt jobb och därmed anser jag, precis som ditt fackombud att du illa kvickt ska lägga ned striden emot arbetsgivaren. Du riskerar att bli betraktad som en mycket besvärlig medarbetare som har svårt att samarbeta. Du har skyldighet att medverka till en god arbetsmiljö och jag vill i all välmening ge dig det personliga rådet att inte längre strida för en omöjlig sak. Du fördystrar själv ditt eget liv med att ”älta” det som varit och riskerar helt i onödan att bli bitter och förgrämd.
Gör inte så emot dig själv!