Under den senaste veckan har SMHI gått ut med flera varningar. Du reagerar, agerar och följer uppmärksamt utvecklingen av den utfärdade varningen. Utan att tveka följer du, efter bästa förmåga, uppmaningar och instruktioner för att säkra och eventuellt rädda. 

Föreställ dig nu att när du imorgon kopplar upp dig mot det digitala nyhetsflödet så möts du av en röd varning utfärdad av barnskötare och förskollärare. 

Röd varning för förskolan

”Det råder mycket extrema förhållanden i förskolans arbetsmiljö. Förhållanden som innebär stor risk för alla som vistas i verksamheten och som kommer att orsaka mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på internet, radio eller TV.”

Sanningen är den att en röd varning är befogad inom förskolan.

Barnskötare och förskollärare inom verksamheten har larmat en längre tid och konsekvenserna är bekräftade från säkra källor som Försäkringskassan, forskning och Arbetsmiljöverket.

Arbetsskador har dokumenterats och flykten av utbildad personal är ett faktum.

Ta våra röster på allvar och satsa på förskolan, nu! Faktum är att utan förskolan stannar Sverige.

Facebookgruppen Förskoleupproret, med över 36 000 medlemmar, har länge varnat för ”höga flöden”, ”orkanvindar” och ”drivbildning” inom verksamheten. Skrämmande berättelser från verksamheten finns att läsa under #pressatläge. 

Samhället behöver förskolan

Den stora frågan är: Varför respekterar ingen dessa varningssignaler i samma utsträckning som SMHI:s? Varför lyssnar inte alla uppmärksamt på varnande röster från en verksamhet som är förutsättningen för de ”samhällsfunktioner” många tar för givet.

Kanske behöver alla i samhället påminnas om, att vart ni än befinner er i livet, behöver ni indirekt förskolan.

Ta våra röster på allvar och satsa på förskolan, nu! Faktum är att utan förskolan stannar Sverige.