En man i Västsverige är misstänkt för att ha begått 18 grova våldtäkter på ett äldreboende där han tidigare arbetat. Han har arbetat inom äldreomsorgen i flera kommuner, men våldtäkterna ska ha hänt på samma boende under åren 2015 till 2017.

Han är tidigare dömd för flera stölder inom äldreomsorgen. Bland annat stal han ett stort antal smycken och värdesaker när han arbetade inom hemtjänsten i en annan kommun. Han är också dömd för stöld i kommunhuset i en kommun där han en tid var förtroendevald för ett politiskt parti.

Av häktningsframställan som gjorts nu framgår att han i nuläget också misstänks för barnpornografibrott. Enligt kammaråklagaren Hediye Kurt som utreder fallet finns det stark teknisk bevisning för både det och våldtäkterna, bevisning som tagits i beslag vid en husrannsakan.

– Vi har mycket bevismaterial, det kan jag säga. Eftersom han är på sannolika skäl misstänkt för alla de här gärningarna och tingsrätten har delat min bedömning så finns det bra grunder för det, stark bevisning, säger hon till SVT.

Troligen kommer det att dröja innan rättegången kommer att hållas eftersom en utredning kommer att ta tid när antalet våldtäkter är så många.

– Det är ovanligt med den här omfattningen, säger Hediye Kurt till SVT.

Äldreboendets verksamhetschef Petra Höglund säger att personalen på boendet är i chock och att de har väldigt lite information om vad som hänt från polis och åklagare.

– Vi har varit i kontakt med åklagaren för att fråga vad det är som händer men det enda vi fått bekräftat är att en förundersökning pågår. De kan inte delge någon information. Vi vet inte vem som är utsatt, om det är en medarbetare eller om det är någon kund som bor här, säger Petra Höglund till SVT.