Under ett dygn, den 24 juli, har Kommunal samlat en rad kommunalare som ska berätta om sina erfarenheter i en 24 timmar lång radiosändning, ”Prat från verkligheten”.

– Under pandemin har medlemmarna inom Kommunal blivit synliga på ett helt annat sätt än tidigare. Det gör också att det finns ett stort intresse av att höra deras berättelser, säger Nina Rådström, kommunikationschef på Kommunal.

Dagen, 24/7, är vald med omsorg.

– Tanken är att uppmärksamma alla de kommunalare som får samhället att fungera dygnet runt, året om, 24/7 alltså, säger Nina Rådström.

Redan nu finns ett tjugotal personer utvalda att prata under sändningen. De kommer från flera olika yrken inom Kommunal och platser runt om i landet.

Får någon kommunalare sommarprata i radion nästa år?

De hade också kunnat sommar­prata

Nyheter

Men det finns plats för fler berättelser och åsikter. Fram till den 27 juni kan alla medlemmar som är sugna på att dela med sig av sina erfarenheter ringa in och göra sin röst hörd. Det gör man här.

Sändning pågår alltså under ett dygn men är möjlig att lyssna på som podd även efteråt och finns då att ladda ner på flera olika poddplattformar.