Har man någon gång tidigare längtat så mycket efter att ett år ska ta slut och ett nytt börja?

2020 var sjukdom och i värsta fall död. Avstånd och distans. Med det mesta inställt hamnade livet i väntläge. På något sätt har vi alla drabbats eller påverkats av pandemin.

Och även om 2021 självklart inte kommer att vara ett enda långt party går vi väl ändå in i det nya året med en känsla av att livet nog kommer att bli lite bättre, lite ljusare, lite lättare. Vaccinet ger hopp och ork att hålla ut.

Med det sagt om det något kortare perspektivet så behövs självklart också i grunden bättre förutsättningar och villkor för alla er som sett till att många av samhällets allra viktigaste verksamheter fortsatt att fungera mitt i pandemin. Det är ni – inte sällan med den egna hälsan som insats – som tagit hand om barn och äldre, vårdat sjuka, kört bussar och ambulanser, städat och hållit rent, lagat mat till skolbarnen – listan kan göras lång.

Att pandemin på ett brutalt tydligt sätt exponerat de brister i välfärden som funnits under många år ökar trycket på att förändringar och ­förbättringar nu förhoppningsvis blir av.

Detta ska vi på KA självklart följa och beskriva framöver.

Som ett tecken på att vi är på rätt väg är det därför också kul med de färska siffrorna som visar att fler och fler av er även läser oss digitalt.

I år kommer det också att hända en hel del med KA i alla våra kanaler. Tidningen går i höst över till att bli ett matigt månadsmagasin fulladdat med läslust, granskningar och inspiration. Samtidigt höjer vi både tempot och temperaturen digitalt, både för att ge er läsare snabbare uppdateringar om relevanta ämnen och för att kunna hålla en tätare kontakt med er för att fånga upp de ämnen som engagerar er mest. Allt för att göra både sajt och tidning ännu mer betydelsefulla och omistliga för er.

Som ett tecken på att vi är på rätt väg är det därför också kul med de färska siffrorna som visar att fler och fler av er även läser oss digitalt. Under förra året ökade antalet sidvisningar med nästan 30 procent.

Vad vill du läsa mer eller mindre om? Vad är bra och mindre bra med KA i  dag? Vad förväntar du dig av KA framöver? Jag har precis tagit över som chefredaktör för KA och är därför extra nyfiken på dina åsikter. Hör gärna av dig till mig med dina tankar!