Varför vill du bli chefredaktör för Kommunalarbetaren?

– Det är en kombination av att bevakningsområdet är en så avgörande del av samhället som känns angeläget att beskriva men också kul och intressant. Det gick jag i gång på.  Och så att förhoppningsvis få vara en del av den resa som ni redan påbörjat. Att arbeta för att gå över till att arbeta mer digitalt och mer i magasinsform tillsammans med redaktionen.

Du har tidigare arbetat med journalistik om företag, politik och ekonomi, men inte arbetat inom fackförbundspress. Varför valde du det nu?

– Inte så att jag tänkte att nu ska jag välja det här,  utan mer som jag sa att det är ett viktigt område att bevaka och lyfta fram. Tänker inte att nu är det organisationspress. Jag har jobbat i flera olika ägarformer och det är slående hur lite som skiljer sig åt mellan ägarformerna. Det viktigaste för mig har alltid varit att redaktionen haft förtroendet och friheten att göra den journalistik man ska göra. Det är viktigt med en respektfull relation med ägarna.

Hur kommer läsarna att märka att du är chefredaktör?

– I hela mitt yrkesliv har jag alltid jobbat med stort fokus på vem som är läsare och användare av journalistiken som man gör. Och jag vet ju att ni redan gör det på KA men kanske kan vi tillsammans ta det ytterligare ett steg framåt. Sedan att jag är en person som drivs av att utveckla saker.

Fotboll är viktigt för många på KA:s redaktion. Hur är din relation till fotboll?

– Jag älskar fotboll. Osunt mycket.  Nu ännu mer. Tittar sjukt mycket på fotboll och följer flera olika ligor. Eftersom jag kommer från Göteborg håller jag så klart på IFK Göteborg, men jag har fött fyra hammarbyare så Hammarby är mitt andra lag.

Anna Körnung

Ålder: 56 år.

Bakgrund: Tidigare chefredaktör för bland annat Fokus, Veckans Affärer och Mitt i. Haft olika chefsroller på Svenska Dagbladet och är nu ordförande för intresseorganisationen Utgivarna.

Senast sett eller läst som gjort intryck: Tv-serien Patria om Baskien och ETA på HBO och boken Tre kvinnor av Lisa Taddeo.

Mest stolt över jobbmässigt:  Vardagsögonblicken – sådant som är små framgångar utåt sett men stort för den enskilda reportern och tidningen. Det är sådana saker som dröjt dig kvar.