Det är fantastiskt att alla medier nu skriver och uppmärksammar kommunalarnas villkor som KA annars brukar vara ensam om att göra. I och med coronakrisen har kommunalarnas arbetsliv blivit något som alla diskuterar och tycker är viktigt. Låt oss hoppas att det fortsätter så också när denna kris har lagt sig.

De senaste sex åren har varit fantastiska tack vare er kära läsare. Det har varit en ynnest att få ta del av mejl och telefonsamtal från er där ni har berättat om vad Kommunalarbetaren betyder för er. 

Det har varit en ära att få vara chefredaktör för tidningen med de viktigaste läsarna och den bästa redaktionen. För det är tack vare er som vårt land fungerar. Det är tack vare er alla människor kan ta bussen till jobbet, lämna barn i skola och förskola och veta att våra gamla föräldrar får bästa möjliga vård och omvårdnad. Det är tack vare er våra skolor, förskolor och sjukhus är så proffsigt städade. Det är tack vare er som välfärden fungerar. Det är tack vare er inom räddningstjänsten och er ambulanssjukvårdare som de av oss som har drabbats av olycka har klarat sig undan med livet i behåll när vi har krockat med bilen eller det har brunnit i huset vi bor i. 

Det har varit fantastiskt att få möjlighet att publicera alla era debattartiklar och insändare, krönikor och instagrambilder. En av de viktigaste uppgifterna för en medlemstidning är som bekant att låta många olika röster höras. Det är bra för demokratin och främjar transparensen. Därför känns det sorgligt att lämna uppdraget som chefredaktör men jag är säker på att ni kommer att fortsätta kampen för ett bättre arbetsliv och jag hoppas att Kommunalarbetaren kan fortsätta att stötta er och ge er verktyg på vägen. Det här blir min sista text här. Tack för allt och glad sommar!