– Det känns som att det är upp till mig om jag vill bli sjuk eller inte, säger hon.
Hon är anställd på Hemfrid i Uppsala och är kritisk till att företaget inte ens nu i tider av smittspridning köper in engångshandskar.
– Man vet ju inte hur länge viruset överlever på tyger och annat.
Det finns också en oro kring att inte säkert veta om någon är sjuk. I vanliga fall är det sällan någon hemma när Emma Gattson städar, men nu när fler arbetar hemifrån är det svårare.
Hon är också skyddsombud och tycker inte att informationen från företaget varit tillräcklig.
– De har skickat ut information från Folkhälsomyndigheten, men den är inte anpassad till vårt jobb. De har inte bjudit in skyddsombuden. Hur ska vi ta hand om den oron som finns, säger hon.
Många företag har det tufft i coronakrisen. Så även städföretag.
– I går hörde jag att det var 20 procent som bokade av och i dag var det ännu mer. Det är jättemycket avbokningar. Sex stycken provanställda fick gå i går.
Kommunal har nu tecknat korttidsavtal med rut- och städbranschen. Staten går då in och betalar 50 procent av lönekostnaderna.
– Det är klart att det finns en oro över att bli av med jobbet eller att man sänker sysselsättningsgraden. Då kommer jag få svårt att betala räkningarna.
Hon kommer att kontakta Kommunal nu för att få mer information. Det är inte bara arbetsgivaren som kan bli bättre på information och kommunikation utan även Kommunal, säger Emma Gattson, som önskar att hon fått veta att ett sådant här avtal var på gång.
– Om jag inte har information hur ska jag då kunna berätta saker för de andra, säger hon.