Det börjar rosenrött. En ”vanlig” svensk kvinna och en tiggare från Rumänien har blivit kära, de gifter sig. De flyttar ihop i ett slitet hus i Oskarström, utanför Halmstad. Snart hopar sig problemen. Svenskkursen på SFI ger inget, tycker Florin. Inget språk, inget jobb.

Samtidigt pockar släkten i hembyn på och vill att de skickar pengar. En bror och Florins pappa får bo i huset. Omgivningen börjar kalla deras hem för lilla Rumänien. Kärleken mellan Josefin och Florin sätts på prov.

Filmarna har sinne för små bilddetaljer, och Florins möten med ”svenskheten” skildras med humoristisk ton. Filmen handlar mest om honom och hans utsatthet. I slutändan saknas en fördjupad bild av Josefin. Vem är hon egentligen? Man får veta att hon vuxit upp fattigt men hur har hon blivit så fördomsfri och hårdhudad?