Vården, som är relativt kvinnodominerad, trodde jag var jämställd. Men så fel jag hade och så förbannad jag blev. Jag kände mig ganska så värdelös, faktiskt, när jag råkade få se min kollegas nya lön.

Jag har jobbat inom hemtjänsten i sex år och varit fast anställd i tre av dem. Min kollega har jobbat i två år, ändå har han bättre betalt än jag och mina kolleger. Vi har samma arbetsplats och arbetsuppgifter. Varför skiljer lönen sig för män och kvinnor här?

Ska jag behöva byta kön för att få rätt till den lilla extra lön man sliter så för?

/ Medlem i vården

Lars-Sture Johansson ombudsman på Kommunal
SVAR: Det framgår inte av din fråga om din arbetsgivare har kollektiv­avtal eller inte. I de flesta kollektivavtal inom branschen finns skrivningar om att lön vid nyanställning ska sättas utifrån utbildning, erfarenhet och ­löneläget på arbetsplatsen. Detta ska ske oavsett vilket kön man har. Har din arbetsgivare inget kollektivavtal får man utreda om det handlar om diskriminering.

Ta kontakt med din lokala fackliga före­trädare för att få ytterligare stöd och hjälp!