Möjligheten att få kostnadsfri juridisk rådgivning har testats i avdelning Sydost. I den ingick hjälp att upprätta testamente, samboavtal och bouppteckning.

Kommunals förbundsstyrelse bedömer dock att det inte finns ekonomiskt utrymme för att införa förmånen som skulle kosta cirka 15,3 miljoner kronor per år. Men att diskussioner ska fortsätta med de andra LO-förbunden och Folksam om en gemensam lösning till en lägre kostnad.

De rabatter som i dag finns via medlemskapet i Kommunal kan vara svåra att utnyttja i vardagen. Det gäller rabatter på hyrbilar och hotell. Detta konstateras i två motioner som i stället föreslår rabatt på biobiljetter. Men SF Bio har inte varit intresserade av detta, enligt förbundsstyrelsen.

Rabatt på gymkort föreslås i en annan motion. I dag ger medlemskapet 15 procents rabatt hos Actic men gymkedjan finns inte överallt. Därför tycker förbundsstyrelsen att man ska verka för att få rabatt hos fler aktörer.

Tunga lyft i jobbet sliter på leder och muskler. Men massage är dyrt, därför borde det finnas medlemsrabatt. Förbundsstyrelsen anser att detta bör undersökas.

Utred om Länsförsäkringar kan ge medlemslån i stället för Nordea, föreslår en motion. Möjligheten att låna hos Entercard kommer att marknadsföras under våren 2019, svarar förbundsstyrelsen.