Hur kom det sig att du började ta med hunden till jobbet?

– Jag skaffade henne som valp för tre år sedan när jag började jobba i hemtjänsten. De äldre var nyfikna så jag började ta med hunden när vi hade social aktivering. Fler och fler har blivit intresserade och jag har stämt av med de enskilda och med anhöriga. Alla tycker att det är jättekul.

Hur märker du att det är positivt för de äldre att du har med din hund?

– De blir glada. Jag märker att många har fått bättre minne. Det är mycket som väcks till liv. Det är ett tyvärr ett dåligt engagemang från chefer och kommunen.

Hur har det påverkat dig att du får ha med dig hunden?

– Jättepositivt. Varje dag är kul. Hunden trivs och det blir en roligare jobbvardag.

Du har försökt få till ett organiserat hundteam. Vad är problemet?

– Det finns ett hundteam på äldreboenden, men av någon anledning är det väldigt svårt att få till för hemtjänsten. Jag skrev ett medborgarförslag i våras. Kommunfullmäktige var positivt, men när det kom till omsorgsnämnden så blev det nej. Det är för hög smittorisk fick jag höra. Det låter jättekonstigt. Det borde i så fall vara högre smittorisk på ett boende.

Hur ska du driva frågan vidare?

– Jag får fortsätta att ta upp frågan. Jag har varit i kontakt med andra hemtjänstenheter och där är många positiva. Jag tycker att kommunen borde se att det blir en vinning. De äldre blir gladare och får bättre hälsa. Kommunen borde förstå att det här skulle kunna visa att de har ett stort hjärta för att de äldre ska ha det bra.