”Jag måste vara snäll när de ringer mig och frågar kan du jobba här i kväll”, sjunger Erika i sången ”Jag går på övertid (tyst nu bemanningen)”. Hon berättar att hon har många vänner som sliter i vården utan att få chans till ens ett längre vikariat.

–Det är jättesvårt och väldigt frustrerande, man är helt maktlös. Det var därför jag skrev den. Jag är irriterad. Och jag vet att det inte bara är jag som är det. Det behöver uppmärksammas att vi sliter!

 

Lyssna på Erika Perssons låt:

 

Sången är skriven både utifrån Erika Perssons egna erfarenheter och andras. Kollegerna har sett videon och hon har fått mycket positiv respons. Spridningen kom sedan hon först lade upp videon på Facebook, därefter tipsade någon Motala Tidning.

Hon har alltid hållit på med musik, nu går Erika en låtskrivarkurs och kände att det skulle vara kul att skriva om någonting som var viktigt.

– Jag satt och funderade på vad jag var arg på och kom fram till att jag ville skriva om bemanningen och vikariesituationen. Att aldrig veta om man får vara kvar! Timvikarier är de som hänger löst. Och när man känner mycket för någonting är det lättare att skriva.

Till vardags jobbar Erika Persson inom kommunal LSS och psykiatri.