Omkring 15 hot med bland annat dödshot mot djurparkens vd Bo Kjellson har polisanmälts, enligt Sveriges radio P4 Göteborg. Hoten kom via mejl och sociala medier efter medierapportering om att djurparken avlivar friska djur som parken inte har plats för, vilket fick stor spridning även utomlands.

– Det står att vi är fega mördare som borde få huvudet avhuggna och så vidare, säger Bo Kjellson, vd på Borås Djurpark, till P4 Göteborg. 

Tommy Alexandersson, Kommunals huvudskyddsombud på Borås djurpark, säger till Kommunalarbetaren att hoten riktats mot vd:n och mot djurparken, inte mot djurvårdare vad han vet. Han tycker att krishanteringen fungerat bra, de anställda har även fått stöd av Borås stad, som äger djurparken.

– Vi har haft möten på jobbet och hjälpt varandra inom företaget, hur man mår och hur man tagit åt sig av det här. Man har fått öppna sig och säga vad man känner. Nu har det lugnat ned sig lite, det var mer när det var uppe i media. 

Tommy Alexandersson har varit skyddsombud i många år och har inget minne av att djurparken fått några hot tidigare.

– Personligen var jag aldrig riktigt orolig. Vi står ju bakom det vi gör.

Att ni avlivar friska djur, i det här fallet?

– Det är sådant som ingår i vårt jobb, det är så det bedrivs. I första hand vill man givetvis placera ut djuren till andra djurparker men ibland går inte det. Det är inget exceptionellt som hänt nu utan så har det gått till i alla tider. Det är tyvärr så det måste gå till ibland även om det inte är något man vill egentligen.