1992 utbröt kravaller i Los Angeles efter den friande domen mot de poliser som åtalats för den brutala dödsmisshandeln av Rodney King.

”Gook” utspelar sig under kravallerna, fast i en annan del av staden, där två koreanska bröder försöker driva en skobutik i ett fattigt område. Butiken är också en fristad för den afro-amerikanska flickan Kamilla, som har det svårt.

Det här är en berättelse om hur rasmotsättningar, gammal fiendskap och oförsonlighet hindrar alla försök att leva ett bra liv. Filmen vibrerar av ilska från början till slut, en ilska som regelbundet exploderar i våld. Men det finns också varma, roliga scener som väcker förhoppningar om att allt kanske inte är kört.

Filmtiteln ”Gook” är ett ord som används som en nedsättande benämning på en person av ost- och sydostasiatiskt ursprung.