Ett porträtt av en minst sagt annorlunda man, en gång i tiden omtalad för sina grammofonsuccéer, men mer eller mindre bortglömd. Eller snarare bortträngd. Han var samtida med Karl Gerhard och slog igenom redan som 17-åring. Men hamnade snart i kriminella kretsar, lurade och svek alla han träffade, och valde att jobba för Norges ärkenazist Quisling.

Själv försökte han tvätta bort naziststämpeln och antydde efter kriget att han varit agent. När ingen ville ha med honom att göra gav han sig på det extremt udda greppet att sjunga in porrschlagers, och långt före sin tid låtar om homosexualitet.

Hans liv är som en enda skröna, och som om det inte var nog med dramatik tillhör han de svenskar som blev tvångssteriliserade i rasbiologins namn.

Ett sorgligt och bisarrt levnadsöde nedtecknat så gott det kanske går. Men det blir lite för många trådar som aldrig reds ut. Frågorna är betydligt fler än svaren efter att ha sett filmen. Men helt klart fascinerande.