Almega och LO-facken tackade ja till medlarnas bud på tisdagskvällen. Därmed är stridsåtgärderna som skulle ha trätt i kraft senare i veckan avblåsta.

Stridsfrågan i förhandlingarna har varit den låglönesatsning som LO-facken enats om för de som tjänar under 24 000 kronor. Medellönerna för Samhallsanställda är cirka 21 900 kronor.

– Den här gruppen har bland de lägsta medellönerna på hela arbetsmarknaden. Det är därför det varit så tufft, säger Per Svensson.

Marcus Merilä

Marcus Merilä, driftledare på Samhall i Pajala, representerade Kommunal i LO-fackens avtalsdelegation.

– Låglönesatsningen var det absolut viktigaste, vi tjänar så dåligt så det är viktigt att få upp lönerna. Några hundralappar märks mycket, säger han.

Det nya avtalet ger löneökningar på 528 kronor i år, 491 kronor nästa år och 575 kronor året därpå.

Tidigare i förhandlingarna ville Almega att en del av löneökningarna skulle läggas på att höja arbetsuppgiftstilläggen. Men så blev det inte.

– Tilläggen gäller inte alla, därför var det viktigt att lägga allt på grundlönen, säger Per Svensson, Kommunal.

Almega hävdar att avtalsvärdet är 6,5 procent.

– På alla områden som innefattar en låglönesatsning så går låglöneökningen över 6,5 procent. Om det är en stor grupp som ligger under 24 000 blir ju kostnadsökningarna större. Men vi har ju som överallt annars förhandlat om villkorsförändringar, säger Per Gradén, förhandlare, Almega.

De villkorsförändringar som skett är att reglerna för sjukbesök på arbetstid stramas upp. Reglerna för verksamhetsområden förändras. Enligt Almega kommer förändringen i avtalet leda till att de lokala parterna lättare kommer överens.

Vad innebär det för de anställda?

– Samhalls anställda omfattas inte av LAS och kan inte sägas upp, därför måste arbetsskyldigheten vara mer vid. Man måste kunna resa till en annan ort, säger Per Gradén.

Förändringar har också gjorts för hur arbetstidsförkortningen kan tas ut. Enligt Kommunal kommer det göra det lättare att ta ut arbetstidsförkortningen. Enligt Almega innebär det att arbetstidsbanken inte kan bli hur stor som helst.

Ersättningarna i avtalet räknas i år upp med 2,2 procent, nästa år 2,0 procent och året därpå med 2,3 procent. En partsgemensam grupp ska se över lönesystemet.

Enligt Marcus Merilä, som ingick LO-fackens delegation, är inte villkorsförändringarna så stora, utan handlar mer om förtydliganden.

– Vi gick ut med att försöka få så mycket som möjligt utan att sälja något viktigt. Vi ville inte att det skulle drabba våra medlemmar. Vi lyckades ganska bra, jag är nöjd. I delegationen var vi enade om att vi var ganska nöjda, säger Marcus Merilä.

Almegas Per Gradén är också nöjd:

– Det är en total produkt, jag är oerhört glad att det inte blev konflikt, säger han.

Kommunals Per Svensson ser till helheten:

– Vi har lagt otroligt mycket tid på det här, utifrån det har vi fått ett bra avtal. Jag tror att kollektivavtal handlar om att ta små steg framåt, vi kunde lika gärna ha fått backa. Jag är alltid stolt när vi tagit små steg framåt, säger han.

Avtalet gäller från den 1 oktober i år till den 30 september 2020. Kommunal har förhandlat om Samhallsavtalet tillsammans med IF Metall, GS-facket, Handels, Hotell- och restaurangfacket, Seko och Fastighets.