Det rapporterar tidningen Arbetet. Kommunal och sex andra LO-förbund har varslat om stridsåtgärder mot Samhall.

LO-facken kräver att låglönesatsningen som finns på andra avtalsområden även ska gälla de anställda på Samhall. Enligt den satsningen ska de som tjänar mindre än 24 000 kronor få krontalsökningar. Men av Samhalls cirka 20 000 anställda tjänar en övervägande majoritet under 24 000 kronor.

Samhall vill ha en annan modell ska gälla.

Därför varslade Kommunal tillsammans med GS-facket, Handels, Hotell- och restaurangfacket, Seko och Fastighets om stridsåtgärder.

Om budet inte antas kan varslet träda i kraft från och med den 12 oktober klockan 06.00. Det gäller då övertids- och nyanställningsblockad. Dessutom finns ett strejkvarsel, men detta gäller först från och med den 17 oktober och inte Kommunals medlemmar.