Hur fungerar det?

– Bra, vi slipper att springa i onödan eftersom vi ser direkt på våra paddor på städvagnen om vi behöver gå till en viss toalett.

Hur ser ni det?

– Det finns sensorer kopplade till bland annat tvålbehållaren och toalettpappershållaren. Vi ser om de står på grönt, gult eller rött. Är det rött måste vi dit och fylla på. Gult så är det på väg att ta slut och grönt så är det nästan fullt. Det sitter sensorer på dörrarna också som visar hur många som gått in, så vi vet om det borde börja bli smutsigt. Hittills har det fungerat jättebra.

Trönninge skola som du arbetar på är helt nybyggd. Finns det andra smarta städlösningar?

– Att det är skofritt i hela skolan underlättar också. Barnen har hyllor där de ställer sina skor och vid fritids finns ett torkrum där de hänger stövlar.

Är det lättare att städa på Trönninge skola än på dina tidigare arbetsplatser?

– Jag har städat på kärnkraftverket Ringhals förut. Att det är barn i skolor betyder inte att de smutsar ner mer. Vuxna kan också vara grisiga. Här tycker barnen också att det är kul med ny skola och hjälper till att hålla rent. Det finns inget problem med klotter som det gärna blir annars och de plockar upp saker som de tappar. Vi är stolta allihop.