Det är de två finska konstnärerna Merja Puustinen och Andy Best som står bakom ”Art’n Stuff”, som utställningen heter. Den består av uppblåsbara skulpturer och riktar sig framför allt till barn i förskoleåldern. För förskolor går det att boka besök, som varar max en timme, och museets pedagoger kommer att vara på plats. Förutom hopp­skulpturerna kommer det också att finnas en ”kreativ vägg” där besök­arna själva ska kunna bidra.

Utställningen pågår från 27 maj till och med 20 augusti.

Puustinen och Best har tidigare haft flera andra utställningar i Sverige, bland annat på Kulturhuset Ängeln i Katrineholm och Studio L2 i Stockholm. De bor i Esbo, i södra Finland.

Apropå Arbetets museum: Missa inte deras dokumentärfotosalong. Det är en fototävling där alla är välkomna att delta. En jury utser vinnarna, som kommer att visas upp på museet i höst och man har också chans att få ett stipendium. Läs mer på arbetetsmuseum.se.

Sista anmälningsdag är 1 juni.