I dag serveras fairtrade-fika på många ställen i Sverige eftersom World Fairtrade Challenge går av stapeln. Ett av ställena är Kommunals sektionskontor i Svenljunga.

– Vi håller på 10-17 och det är öppet för alla som vill att komma hit och fika rättvisemärkt, säger Torsten Lindh som är fackligt aktiv på expeditionen.

Inbjudan är utskickad till alla arbetsplatsombud och trottoarprataren är på plats utanför entrén.

– Vi ligger väldigt bra mitt emot ICA som är lite av samlingspunkten i Svenljunga så vi får se hur många som kommer. Förutsättningarna finns, säger han.

Att ha öppet hus för att fika ihop ger också en möjlighet att ha bra samtal med människor som sektionen annars inte når menar Torsten Lindh.

– Jag tycker att det har varit så tidigare när vi haft öppet hus att jag kunnat förklara en del. Som varför vi driver att alla ska ha rätt till heltid. Många vet inte hur det ser ut för våra medlemmar. Samma sak med pensionsfrågan.

Men att fika rättvisemärkt kaffe är inte något som Torsten Lindh och hans kollegor gör bara i dag.

– Jag försöker köpa så mycket fairtrade som möjligt själv. Kaffet blir nästan alltid det. Det är bra att vi engagerar oss i internationella frågor på det här sättet.